SOTO

 • otrok ima enakovreden dostop
 • urnik in napovedane obveznosti
 • 48-urni zamik prikaza ocen
 
 • sprotni pregled nad izostanki
 • redovalnica
 • urnik in napovedane obveznosti
 • pohvale in vzgojni ukrepi

 

 

Juhej, juhej, ....

... novo 5 dobila sem!

 

Vauuu, čestitam!

Kaj pa tale zamuda k telovadbi?

 
 

Zaupanje, pravočasni pogovor, uspešen zaključek šolanja

Starši, podatke za brezplačen dostop do informacijskega sistema dobite na šoli. Podjetje staršem ne zaračunava dostopa do podatkov!

Pripravili smo nekaj delnih zajemov zaslonov s krajšimi opisi. Samodejno menjavo zaslonov lahko ustavite, če se z miško postavite na vsebino. Vsi osebni podatki so tvorjeni naključno! Slike so simbolične, saj je izgled prilagojen spletni strani šole.

 
 • Izostanki

  Dijaki in starši dostopate do sistema SOTO vsak s svojim uporabniškim imenom. V dnevniku izostankov je na voljo urnik dijaka in tedenski pregled izostankov. Ker so izostanki umeščeni na urnik, lažje sklepate o morebitnih dodatnih okoliščinah, ki so povezane z izostajanjem od pouka.  Z nekaj kliki lahko preverite izostanke za več preteklih tednov.

 • Pregled odsotnosti in vzgojnih ukrepov

  SOTO nudi staršem hiter pregled nad vsemi izostanki in izrečenimi vzgojnimi ukrepi.

 • Osebni načrt obveznosti

  Prisotna so vsa napovedana ocenjevanja znanja in ostale dijakove obveznosti, za katere se je učitelj odločil, da jih napove (pisno in ustno ocenjevanje, domače naloge, seminarske naloge ...). S pomočjo osebnega načrta boste lahko svetovali otroku pri pripravi časovnice za šolske in obšolske obveznosti.

 • Redovalnica dijaka

  Ocene v redovalnici dijaka se prikažejo z 48-urnim zamikom. Kljub uporabi sodobne tehnologije, se še kako zavedamo pomena osebnega stika, soočanja s težavami in skupnega veselja ob uspehih. Naj bo razpoložljivost podatkov zgolj vzpodbuda za iskren pogovor.

 
 
 

Vse več sošolcev ostaja pri pouku

Meni se zdi elektronsko vodenje dnevnika in redovalnice v redu, saj lahko vsak dan pogledaš, če si slučajno vpisan, čeprav si bil pri pouku, vedno imaš tudi dostop do urnika. Glede na to, da je zdaj moderno izostajanje od pouka, se mi pa zdi, da je SOTO v pomoč staršem za nadzor otroka, saj lahko starš vsako uro preveri, če je otrok pri pouku. Opažam, da zaradi tega vse več mojih sošolcev ostaja pri pouku, saj se bojijo odziva staršev.

Matic Retko, dijak 1. letnika

Manj nadležno

SOTO je namenjen tako profesorjem, staršem kot tudi nam dijakom. Omogoča nam boljši, celovitejši vpogled v sistem. Preko sistema SOTO lahko v trenutku preverimo, kdaj smo manjkali, brez tega, da bi morali spraševati svoje profesorje, kar je bilo včasih bolj nadležno. Prav tako pa sistem omogoča boljši vpogled v naše izobraževanje tudi našim staršem, ki so v večini zelo zadovoljni s pridobitvijo.

Patricija Pečnik, dijakinja 4. letnika